Névnap

Ma 2018. október 22., hétfő, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.


VOKE JÓZSEF ATTILA
MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

 VOKE LOGO

2120 Dunakeszi,
Állomás sétány 17.
Telefonügyelet: 09-17h-ig
Tel./ Fax: 27-543-225,  
info.vokejamk@gmail.com

Akkreditált felnőttképzési intézmény
Akkreditációs lajstomszám: AL-2524
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00632-2010
Home Friss híreink A kellékes

Játékidő    90 perc

A kellékes című bravúros darab tulajdonképpen egyetlen hosszú monológ: egy színházi kellékes másfél órás „one man show-ja”.
Az alaphelyzet a következő: a nézők üres, díszlet nélküli színpadot látnak. Rövidesen egy középkorú, munkaruhás férfi tol be egy kellékes kocsit, s rendezkedni kezd a kellékei között. Annyira el van foglalva a munkájával, hogy csak kis idő elteltével veszi észre a közönséget. Először megijed a váratlan látványtól, ezért szinte kimenekül a színpadról, s csak később óvatoskodik vissza. Zavarban van. Panaszkodik, hogy a helyzet kínos, mert a mai előadás elmarad, s nem érti, hogyan engedhették be, mégis a publikumot. Még egy-két néző jegyét is ellenőrzi, hogy valóban a mai estére szólnak-e. Aztán megpróbálja felhívni az egyik munkatársát, ám a vonal foglalt – így neki kell megoldania a kellemetlen szituációt.

Streul szövegének nagy erénye fantasztikus ritmusa, frappáns dramaturgiája: a hatásra kiélezett poénokat sokszor fájdalmasabb, szomorúbb emberi történetek kísérik.Amíg az egyik pillanatban büszkélkedik egy WC-kefével, mint friss szerzeménnyel, a következő mondatában már arról panaszkodik, hogy ez a gyűjtőmánia tette tönkre a magánéletét. Az effajta váltások az egész darabot átszövik.

Szánalmas kisember és nagyformátumú művész egyszerre és mindez pátosz nélkül, pimaszul, hatalmas tehetséggel.
A darab végén a telefon megszólal. A kellékes nagy nehezen feltápászkodik, s felveszi a kagylót. Megérkezett az illetékes. A kellékes munkája itt befejeződött. Kitolja kocsiját a színpadról, és azt mormogja a közönségnek, hogy sajnálja, ha elrontotta az estéjüket. Mert az övét bizony sikerült elrontani. És egyébként is: nagy marhaság „ez az egész színház-izé”.

A Vígszínház és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása.

kellkes_plakt_webre1

 
Prev Next

INGYENES Egészségnapi program

INGYENES Egészségnapi program

Az újraélesztési világnaphoz kapcsolódva ingyenes egészségnapot tartunk Dunakeszin 2018. október 20-án 9:30-17:00 óráig   a VOKE József Attila Művel... . bővebben ..

Egészségnap

Egészségnap

Minden kedves érdeklődőt várunk ingyenes programunkra. . bővebben ..

Képzőművészeti Kiállítás ELMARAD!

Tisztelt Érdeklődők! Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2018. október 19-én 18:00 órára meghírdetett Képzőművészeti Kiállítás megnyitója, valam... . bővebben ..

Virágot Algernonnak

Virágot Algernonnak

Játékidő    2 óra 45perc egy szünettel „Nyugodtan dönthet úgy is, hogy visszaviszi Charlie-t az iskolába, és minden marad a régiben. Ám ha őrá esik... . bővebben ..

Azt meséld el, Pista!

Azt meséld el, Pista!

Játékidő    135 perc “Mi lenne, ha Örkény István egy nap újra megjelenne, egy színészben, egy színházban, egy este, leülne, venne egy lélegzetet, m... . bővebben ..

Kövek a zsebben

Kövek a zsebben

A Kövek a zsebben egy forgatás kulisszái mögé kalauzol minket: egy amerikai film készítésének kellős közepén találjuk magunkat Írországban. A ferge... . bővebben ..

A kellékes

A kellékes

Játékidő    90 perc A kellékes című bravúros darab tulajdonképpen egyetlen hosszú monológ: egy színházi kellékes másfél órás „one man show-ja”. Az ... . bővebben ..

Dunakeszi Teátrum előadásai

Dunakeszi Teátrum előadásai

HELYBE HOZZUK A SZÓRAKOZÁST! Jegyvásárlás: dunakesziteatrum.hu, valamint a Művelődési Központban személyesen munkanapokon 9:00-17:00 óráig Hel... . bővebben ..

Aranyosi Péter Dunakeszin

Aranyosi Péter Dunakeszin

Dunakeszi Dumaszínház szervezésében Aranyosi Péter önálló estje "Borsodi homályos" címmel  a VOKE József Attila Művelődési Központban 2018. n... . bővebben ..

BABABÖRZE

BABABÖRZE

A Börzére minden asztal elkelt! Újra Bababörze a VOKE József Attila Művelődési Központban  2018. október 20-án 9:00 - 13:00 óráig Asztalár: 1... . bővebben ..

Dr.Kádár Annamária

Dr.Kádár Annamária

KÁDÁR ANNAMÁRIA Dunakeszin! Nyitott Akadémia szervezésében 2018.október 15-én 18:00 órakor Dr. Kádár Annamária előadást tart "Az érzelmi intelligenc... . bővebben ..

Bűnmegelőzés

Bűnmegelőzés

Biztonságos Internet?  "A tűzfal benned van" címmel   Kötetlen beszélgetés szakemberekkel a biztonságos internethasználatról, a veszélyeiről és enne... . bővebben ..

Parkolás

Parkolás

Kedves Vendégeink! Mivel a VOKE József Attila Művelődési Központhoz tartózó parkolóhelyek száma korlátozott, ezért megnyitottuk a volt Gárdonyi Géza ... . bővebben ..

KÖHALMI ZOLTÁN

KÖHALMI ZOLTÁN

A Dumaszínház szervezésében kerül megrendezésre Kőhalmi Zoltán ÚJ önálló estje "Pályatévesztési tanácsadó" címmel! AZ ELŐADÁSRA MINDEN JEGY ELKELT! ... . bővebben ..

Hevesi Krisztina

Hevesi Krisztina

Hevesi Krisztina  "Jó párkapcsolat vagy jópár kapcsolat?" című előadása 2018. december 01-én (szombaton),    19:00 - 20:00 óráig a Művelődési Központ... . bővebben ..

Dr Kökönyei Gyöngyi

Dr Kökönyei Gyöngyi

Dr. Kökönyei Gyöngyi "Titokzatos testi tüneteink" című előadása 2018. november 8-án (csütörtökön), 19:00 -20:00 óráig a Művelődési Központban! ... . bővebben ..

VÁROSI VÉRADÁS

VÁROSI VÉRADÁS

VÁROSI VÉRADÁS lesz december 21-én (péntek) 11:17:00 óráig a Művelődési Központban! Mindenkit várunk szeretettel, aki megfelelő életkorú és eg... . bővebben ..

Adományozunk

Adományozunk

A VOKE József Attila Művelődési Központ 3 db jó állapotú használt számítógépet adományozott a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége javára. A Du... . bővebben ..

BABA - MAMA JÓGA

BABA - MAMA JÓGA

Baba - Mama Jóga 2018.09.12. INGYENES NYÍLT NAP Előzetes jelentkezés szükséges. www.facebook.com/babyaumkismamaesbabamajoga Szerdánként Kismama   ... . bővebben ..

AJÁNLÓ

AJÁNLÓ

Tekintsék meg Művészeti Csoportjaink ajánló videóit! . bővebben ..


VOKE JÓZSEF ATTILA
MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

 VOKE LOGO

2120 Dunakeszi,
Állomás sétány 17.
Telefonügyelet: 09-17h-ig
Tel./ Fax: 27-543-225,  
info.vokejamk@gmail.com

Bejelentkezés